Kategorier
Musiknyheder

Sikke’n dansktop-fest!

Onsdag aften står både gamle dansktopnavne og yngre musikstjerner på scenen i et show, der hylder dansktop-genren og især de elskede sange fra 60’erne og 70’erne. På scenen til showet ”Sikke’n Fest” i DR’s koncertsal står blandt andre Johnny Reimar, Birthe Kjær og Dario Campeotto. Bjørn Tidmand medvirker med en af de mest kendte dansktop-sange, ”Lille sommerfugl”, som oprindeligt er fra Tivolireyen i 1921.

I 1960’erne havde Bjørn Tidmand en restaurant i Aalborg, hvor gæsterne ofte valgte Malihini-Kvartettens udgave af ”Lille sommerfugl” på jukeboxen, men deres version var endnu ikke blevet et hit på landsplan. Tidmand indspillede sangen, men hans producer var skeptisk, så den blev ikke udgivet, har Tidmand fortalt til koda.dk. Da Malihini-Kvartettens version pludselig blev et hit, skyndte de sig dog at udgive Bjørn Tidmands single, hvilket medførte, at ”Lille sommerfugl” i 1968 lå både nr. 1 og 2 på hitlisten. ”Sikke’n fest” sendes onsdag aften på DAB-kanalen P5 og på lørdag på DR1.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *