Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Inspector Morse-opera

Hej Tor
På en venindes vegne har jeg lovet at finde ud af, hvilken opera der bliver sunget fra i Inspector Morse episoden med titlen “Jeg’ets død!” Titlen på nummeret er muligvis Gilda Liu, og bliver sunget af Janis Kelly.
Med venlig hilsen
J. Ritterbusch

Hej Jette
Det er noget af et detektivarbejde, du har sendt mig ud på, men lad mig gøre et forsøg. Jeg har på film- og tv-basen IMDB.com fundet oplysninger, der svarer til dine om Janis Kelly og titlen Gilda Liu, men denne titel figurerer ikke rigtigt andre steder. Til gengæld kan jeg fortælle dig, at en af figurerne i Puccinis opera Turandot hedder Lìu, så måske stammer musikken herfra. Den mest kendte passage fra Turandot er Nessun Dorma, der af mange i dag nok er bedst kendt som det værk, den selvlærte operasanger Paul Potts væltede verden med. Du kan se og høre Nessum Dorma med Paul Potts her – og måske genkender du og din veninde det?
Med venlig hilsen
Tor Bagger

En kommentar til “Spørgsmål: Inspector Morse-opera”

Efter dit spørgsmål i dag er blevet bragt i NORDJYSKE Stiftstidende, har jeg
fået en mail fra en læser, der kan uddybe min del af svaret til dig. Han skriver, at “Hvis det er slutscenen i Jeg’ets død der tales om er det ganske rigtigt fra
Turandot. Det er slavinden Liùs selvmordscene, og arien, som Janis Kelly
synger, hedder Signore Ascolta – udover Nessun Dorma endnu en god
grund til at høre operaen…”