Kategorier
Musiknyheder

UB40 uden sanger

Ali Campbell, der siden 1978 har lagt stemme til reggaegruppen UB40’s mange hits, annoncerede forleden, at han forlader bandet. Han var med til at starte UB40 op i 1978, allerede før medlemmerne egentlig kunne spille, og de første instrumenter blev købt for de penge, Ali Campbell fik i erstatning efter et værtshusslagsmål på sin 17-års-fødselsdag.

Gruppen tog sit særprægede navn efter formularen Unemployment Benefits Form 40, man i Storbritannien dengang skulle udfylde for at få understøttelse, og Campbell & Co. gjorde siden hen britisk reggae til deres kendetegn med hits som Red Red Wine, I Got You Babe og Kingston Town. Efter 30 år slutter UB40-historien nu for Ali Campbell, der i de seneste år har været utilfreds med de beslutninger, der er blevet truffet omkring gruppen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *