Kategorier
Musiknyheder

Hip-hoppens faddere i Danmark

Koncertgængere i København kan onsdag aften opleve verdens første rigtige rap-hit, når Sugarhill Gang er på besøg. De tre new yorkere skrev sig ind i musikhistorien, da de i 1979 proklamerede, at ”what you hear is not a test, I’m rappin’ to the beat” og gjorde Rapper’s Delight til det første rapnummer på den amerikanske hitliste.

Rapper’s Delight var bygget hen over discohittet Good Times med Chic, og da Chic-medlemmerne første gang hørte Rapper’s Delight var de overraskede, men rolige. De regnede med, at nummeret blot var en gimmick, som diskoteks-DJ’s havde adgang til, og ikke noget, der ville komme i butikkerne. På det tidspunkt regnede ingen med, at Rapper’s Delight ville sælge otte millioner eksemplarer, hvilket gør den til den bedst sælgende rapsingle den dag i dag. Sugarhill Gang optræder onsdag aften i Amager Bio sammen med andre hiphop-legender som Kurtis Blow og DJ Grand Wizard Theodore.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *