Kategorier
Musiknyheder

John Mogensen mindes på 80-års-dag

Mandag d. 5. maj kunne vi have holdt rund fødselsdag for en af Danmarks mest folkekære sangere nogensinde. John Mogensen, der døde i 1977, ville være fyldt 80 år, og det markeres med en opsamlingsplade med den særprægede titel ”Livet skal jo leves – vil du ha’ en skrå”. Her findes hans mest elskede sange i digitalt restaurerede versioner samt to remix, da John Mogensens enke mod sædvane har tilladt pladeselskabet at remixe blandt andet Det er noget galt i Danmark.

Efter sigende indspillede Mogensen sangen for at være sikker på, at den i det mindste ikke bare ville ende sine dage i skrivebordsskuffen, men nummeret skulle vise sig at have langt større potentiale, end han havde troet. Der er noget galt i Danmark skabte både en langtidsholdbar vending i det danske sprog, et stort hit for Mogensen selv og en debat, der endda fik politikeren Erhard Jakobsen til at indsynge et modsvar i form af sangen Dybbøl Mølle maler stadig. Den nye opsamlingsplade udkommer netop mandag den 5. maj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *