Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: You Raise Me Up

Hej Tor
Det aner mig, at melodien “You raise me up” med bl a.. Josh Groban er inspireret temmelig meget af den gamle traver Danny Boy. Ihvertfald er den så TÆT PÅ, at man kan synge begge sange samtidigt, og det hele passer perfekt. Kan man tale om et “tyveri”, man er kommet godt fra? I det hele taget er det ret morsomt at finde 2 forskellige melodier, der glider sammen til en enhed.
Venligst Kirsten B.

Hej Kirsten
Ligheden er ikke tidligere faldet mig ind, men jeg kan godt se, hvad du mener. Om det så skal kaldes tyveri, tilfældigheder eller kunstnerisk frihed, må være et temperamentsspørgsmål. Før sangen fandt frem til Josh Groban, havde blandt andre Westlife og ca. 100 andre kunstnere også indspillet den flotte melodi, der oprindeligt opstod som et stykke instrumentalmusik. Et medlem fra den norske duo Secret Garden, der vandt Det Internationale Melodi Grand Prix i 1995, skrev musikken under titlen Silent Story og bad senere en irsk forfatter om at skrive en tekst hertil. Resultatet blev den bevægende You Raise Me Up.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *