Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Musik fra politiserie

Hej Tor
Jeg så i aftes anden del af en miniserie om en politibetjent ved navn Cato på DR 1 kl. 22.20. I dette afsnit er der en komponist, der spiller klaver i flere scener. Kan du oplyse, hvad det er for musik, der spilles? Jeg prøvede at se rulleteksterne igennem, men nåede ikke at læse det hele. Såfremt du ved, at denne musik kan købes, vil jeg gerne have oplysninger, der kan hjælpe med dette indkøb. På forhånd tak for hjælpen.
Venlig hilsen
Lene Bülow

Hej Lene
Man kan jo ikke være alle steder på én gang, så jeg har allieret mig med DR1 for at finde svaret på dit spørgsmål. Der bruges flere stykker musik i det afsnit af tv-serie, som du henviser til (se titler på dem alle fire herunder), men når du henviser til noget med en komponist ved et klaver, er det mest sandsynligt, at det er “Adagio in G minor”, der er blevet fremført. “Adagio in G minor”, der oftest kædes sammen med navnene Remo Giazotto og Tomaso Albinoni, anvendes også i bl.a. Orson Welles’ Kafka-film The Trial og på The Doors-pladen An American Prayer. Du kan høre en bid af den her.

– Al musik fra rulleteksterne:
”Fast” fra albummet ”Me baby blue and Jerome”
Andreas Lyngstad, Vokal: Tirill Pharo
Beatheaven records 2005

“Adagio in G minor”
Albinoni
Naxos 1996

“Valborg oh oh yeah yeah”
Gundersen/Næss, Vokal: Lars Berteig Andersen
EMI Music Norway 2004

”Come back to me”
Gundersen/Næss, Vokal: Kim A. Hagen
EMI Music Norway 2004

Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *