Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Banjo/guitar-duel

Hej Tor
Jeg er på jagt efter et instrumentalnummer der er bygget op som en duel mellem en guitar og en banjo. Det er et nummer jeg gennem tiderne har hørt flere gange og det forekommer mig at nummeret også har medvirket i en film med nogle mænd der var taget på tur i den amerikanske ødemark. Det er et countrynummer i hilbilly-stil. Kan du hjælpe med titlen og også gerne hvem der har indspillet den og muligheden for at købe den i dag.
Mvh Per Jensen

Hej Per
Nummeret, der er kendt som Dueling Banjos, blev populært via filmen Deliverance fra 1972, og du kan se filmklippet her. Dueling Banjos er bygget over kompositionen Feudin’ Banjos fra midten af 1950’erne og findes på flere forskellige CD’er. Blandt andre soundtracket til Deliverance og opsamlinger som Bluegrass Breakdown og 100 Greatest Film Themes (søg fx på “Dueling Banjos” under Tracks på www.cdskiven.dk).
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *