Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Svigermor

Hej Tor.
Jeg håber du kan hjælpe mig med teksten til et enkelt vers i sangen SVIGERMOR. Der er det vers der begynder nogenlunde sådan: “Og så går jeg hjem til svigermor og får flæskesteg og ???”. Og et eller andet med det kolde bord.
Med venlig hilsen og på forhånd tak.
Grete ladefoged.

Hej Grete
Det var Gustav Wincklers bror Jørgen Winckler, der stod for hyldesten til den ellers så ofte forkætrede stand af svigermødre. Sangen Svigermor, der i 1960 blev hans eneste rigtigt store hit, var et broderligt samarbejde, hvor han selv skrev teksten, mens Gustav stod for musikken. Den findes blandt andet på CD’en “Det bedste fra Dansktoppen 1960-61”, og første vers og omkvæd lyder således:

“Min kone har masser af charme og sex
hun er hvad man kalder en sød lille heks
Men trods hendes dyder, så er hendes gryder
et syn, der mig byder, at jeg går hjem til

Svigermor – og får flæskesteg og hummerklo’r
Svigermor – der er alt på hendes kolde bord
Der er røgede ål, der er peberrodssalat
lunkne frikadeller, pølser og spinat
og små tarteletter med rejer og med pynt
Jeg kan ikke holde op, når først jeg får begyndt
og si’r til svigermor: På den kære gamle jord
der er der ingen, der laver mad lisså godt som min – svigermor”

Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *