Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Liljenkonvallens farvel

Hej!
Til en fødselsdag var vi et par stykker, der kom til at tale om en sang som hedder “Liljenkonvallens farvel”. Vi kunne begge huske en smule af teksten, men hvor stammer den fra? Hvem har sunget den? Og hvor finder vi hele teksten?
Med venlig hilsen
Joan Brogaard

Hej Joan
Der er rigtigt mange, der har indspillet Liljekonvallens farvel af Otto Lindvall, og den stammer – så vidt jeg har kunnet opspore – helt tilbage fra de tidligste år i 1900-tallet. Sangen findes både på dansk og på svensk, hvor den hedder Konvaljens avsked. Den danske udgave findes bl.a. med Jodle Birge (på CD’en Lille kammerat), Erik Michaelsen, Eddie Russell og Bror Kalles Kapel. Hvis det udelukkende er teksten, I søger, findes den i Lystige Viser, bind 2.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *