Kategorier
Musiknyheder

Rockens fødselsdag med That’s All Right mama

På søndag er det 55 år siden, musikhistorien blev ændret for altid. I juli 1954 stod en ung mand ved navn Elvis Presley i Sun Studios i Memphis. Sammen med sin guitarist og bassist sad han og pjattede sig igennem sangen That’s All Right Mama, da produceren Sam Phillips afbrød dem og spurgte, hvad de havde gang i. ”Det ved vi ikke”, lød svaret, hvorefter Sam Phillips gav dem beskeden: ”Gør det igen!”. Han havde tidligere ytret, at hvis han kunne finde en hvid mand med sort lyd og sort stil, ville han kunne blive milliardær – og pludselig stod Elvis i hans studie. Om det reelt var den første rock’n’roll-indspilning, kan musikarkæologer diskutere længe, men den 19. juli 1954 udkom debutsinglen med kongen selv, That’s All Right Mama.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *