Kategorier
Musiknyheder

Abbey Road – 40 år med ikonstatus

Det sker kun sjældent, men enkelte pladeomslag er så klare i deres udtryk, at de nærmest ophøjes til ikon-status. Et af de mest kendte omslag, der gennem årene er blevet kopieret og parodieret adskillige gange, er fra Abbey Road-pladen med The Beatles. Oprindeligt havde der været snak om en fotosession i Himalaya, fordi albummet skulle have heddet Everest, men på grund af en ny pladetitel og tidsnød gik Beatles-medlemmerne blot ud på gaden ved pladestudiet i Abbey Road.

Resultatet blev det karakteristiske billede med de fire musikere i fodgængerfeltet. På billedet ses også blandt andet en Folkevogn, der tilfældigvis holdt parkeret ved fodgængerfeltet, og efter udgivelsen af LP’en oplevede ejeren igen og igen at få stjålet nummerpladen, der var kendt fra omslaget. Senere blev bilen solgt på en auktion og fremvist som på Volkswagen-museet i Wolfsburg ”Folkevognen fra Beatles-omslaget”. På lørdag er det 40 år siden, fotografen Ian Macmillan brugte blot ti minutter på at arrangere og skyde det velkendte billede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *