Kategorier
Musiknyheder

Dancing in the Street – med koben og cementgulv

For 45 år siden hørte verden for første gang den sang, som dels blev det største hit for Martha & the Vandellas, dels blev opfattet af visse afroamerikanske borgerrettighedsgrupper som et opfordring til demonstrationer og dels introducerede kobenet til et bands rytmegruppe.

Martha & the Vandellas havde allerede haft et par hits hos pladeselskabet Motown, da de blev tilbudt en sang skrevet af Marvin Gaye, Ivy Jo Hunter og William Stevenson. Da nummeret var indspillet var Hunter tilfreds med alt andet end beatet, som han mente manglede karakter. En pludselig indskydelse fik ham til at hente et koben i bilen, og som en sidste detalje til nummeret slog han det taktfast mod et cementgulv for at understøtte trommerne.

På lørdag er det hele 45 år siden, verden for første gang blev introduceret til Dancing in the Street.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *