Kategorier
Musiknyheder

Gamle danske hitlister på nettet

I weekenden åbnede en ny hjemmeside, danskehitlister.dk, som giver et samlet overblik over gamle danske hitlister fra 1963 til 1977. Den første registrerede Top 20-liste fra 1963 rummede blandt andet ”Ta’ med ud og fisk” med Gitte Hænning, Gene Vincents ”Be-Bop-A-Lula” og på førstepladsen ”Return to Sender” med Elvis Presley.

Denne sang var atter i vælten 30 år senere, da det amerikanske postvæsen lancerede et Elvis Presley-frimærke. Mange Elvis-fans og frimærkesamlere afsendte denne dag breve med bevidst forkert adresse, så de kunne få et Elvis-frankeret brev retur med stemplet ”Return to Sender” (retur til afsender, red.). Danskehitlister.dk er en del af kulturforskningsprojektet ”Dansk Rockkultur” og her findes både gamle Top 20-, Top 30- og Dansktoppen-lister.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *