Kategorier
Musiknyheder

Blå Mandag – i 1980’erne

De mange konfirmander, som i mandags drog ud for at brænde både energi og penge af på deres første hele dag i de voksnes rækker, fik lige så meget grå mandag som blå mandag. I starten af 1980’er var der også mørke skyer over ungdommen, men dengang handlede det mere om udsigten til smalkost og kold krig, og det affødte en af de få danske sange, der rent faktisk handler om konfirmandernes andendag.

Elisabeth Gjerluff Nielsen og hendes band Voxpop var i færd med at indspille deres tredje album, da de legede sig frem til melodien, og Elisabeth koblede sin idé om en blå mandag-tekst på. “Min pointe var netop, at man jo ikke behøver gå til grunde, fordi der ikke er en læreplads i Aldi eller en jurastudieplads med pinkfarvede skulderpuder, der står parat og venter på én efter sidste skoledag. Blå Mandag var en opfordring til at kigge efter mulighederne og farverne i stedet for at lade sig tromle af vanen og normernes sort/hvide begrænsninger”, har Elisabeth sidenhen fortalt til bladet Koda/DK om sangen ”Blå Mandag”, der udkom på pladen ”Amatørernes aften” i 1982.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *