Kategorier
Musiknyheder

Champagnegaloppen fylder 165 år

Et af dansk musik mest karakteristiske værker nogensinde kan fejre intet mindre end 165-års-jubilæum. I 1845 gjorde man klar til at fejre fødselsdag for den smukke forlystelseshave i hjertet af København, Tivoli, som var blevet anlagt to år forinden. Som en del af fejringen blev komponisten H.C. Lumbye bedt om at skabe et musikstykke til Tivoli, og planen var, at værket skulle præsenteres på selve to-års-fødselsdagen 15. august. Men den danske sommer kunne også dengang være lunefuld, så på grund af regnvejr blev festlighederne udskudt flere gange, inden ”Champagnegaloppen” endelig kunne uropføres. Det er i dag 165 år, siden orkestret fik propperne til at springe første gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *