Kategorier
Musiknyheder

Queen-musical i Danmark

I de kommende uger er der herhjemme mulighed for at opleve en af det seneste årtis store musicalsucceser fra London, ”We Will Rock You”. Queen-forestillingen er opkaldt efter 1977-hittet med den karakteristiske ”tramp-tramp-klap”-rytme, som blev indspillet med mere fysikerviden end de fleste rocksange. Queens guitarist Brian May er astrofysiker og forsøgte at regne ud, hvordan det ville lyde, hvis tusind mennesker trampede og klappede rytmen i takt. Man ville opleve en svag lydforsinkelse alt efter afstanden, så i stedet for blot at lægge et ekko på rytmelyden sørgede Brian May for, at der blev tilført svage gentagelser med bittesmå forsinkelser af de enkelte optagelser. For at skabe uforudsigelighed i effekten blev ”afstanden” markeret til at være primtal, så lytteren får fornemmelsen af at stå midt i folkemængden.

Musicalen ”We Will Rock You” spiller fra på onsdag til den 13. marts i Forum i Købehavn og Hernings MCH Multiarena.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *