Kategorier
Musiknyheder

Bob Dylan 70 år

Tirsdag d. 24. maj runder en af rockens store koryfæer et skarpt hjørne. Bob Dylan fylder 70 år, og det markers på mange forskellige måder rundt om i verden. I USA har musikmagasinet Rolling Stone sammensat en liste over Dylans bedste og mest betydningsfulde sange gennem årene. Førstepladsen på listen indtages af ”Like a Rolling Stone” fra 1965, som Bob Dylan skrev på baggrund af en af sine egne noveller. Hvordan ”Like a Rolling Stone” endte med at lyde, skyldtes lidt af en tilfældighed. Musikeren Al Kooper skulle blot overvære indspilningen, men da Bob Dylan fandt på, at der skulle kobles en ekstra organist på orkestret, trådte Kooper til og improviserede det orgeltema, som i dag er næsten lige så kendt som sangen.

I Danmark markeres Bob Dylans 70-års-fødselsdag blandt andet med hyldestkoncerten ”Bob Till You Drop” i København og med udgivelsen af en dansk hyldestkoncert fra 60-års-fødselsdagen i 2001.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *