Kategorier
Musiknyheder

Dansk koncert med “Don’t Worry Be Happy”

Manden bag optimisternes uofficielle slagsang gæster om få dage Danmark som en del af den årlige Copenhagen Jazz Festival. Det er 23 år siden, multikunstneren Bobby McFerrin lancerede sin livsglade “Don’t Worry Be Happy”, som stadig bruges i film, i reklamer og til almindelig opmuntring. McFerrin fik idéen fra den indiske guru Meher Baba, der brugte de fire små ord som en slags simpel livsfilosofi, men en enkelt gang kunne Bobby McFerrin dog ikke helt følge sangens budskab om ikke at bekymre sig og blot være glad. George Bush Senior brugte nemlig sangen i sin præsidentkampagne i 1988, og det faldt demokraten McFerrin så meget for brystet, at han måtte bede det republikanske kampagnekontor om at sætte en stopper for det.

Tirsdag den 5. juli har han formentlig sangen med, når han giver koncert i DR’s Koncerthus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *