Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Munkesang og Nordkaperen

Hej Tor Bagger
Jeg har en korsang på hjernen. Jeg har flere gange hørt stykket i flere sammenhæng. Ofte som indledning til f.eks. tv udsendelse. Jeg har sidst hørt det i forbindelse med DK4 udsendelse med ham med violinen, måske er navnet Andrè et eller andet. Det var en koncert fra Marstrict og et stort belgisk mandskor der indledte med musikstykket. Jeg mener at have hørt det samme stykke som indledning til Nordkaperen i Indonesien med Troels Kløvedal. Jeg tror det er et munkekor der oprindeligt har sunget det, det kunne lyde sådan. Hvad er oprindelsen for stykket?
Venlig hilsen og god sommer
Inger-Lene Poulsen

Hej Inger-Lene
Det meget stemningsfulde musikstykke er blevet brugt i mange forskellige sammenhænge, og jeg kan sagtens forestille mig, at også tv-programmerne om Nordkaperen har benyttet det. Komponisten Vangelis skrev det til filmen “1492” om Christoffer Columbus, og stykket hedder “Conquest of Paradise”. Du kan på Youtube høre både filmtemaet og versionen fra violinisten og dirigenten André Rieus Maastricht-koncerten.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *