Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Poul Bundgaard og Chopin

Kære Musikbrevkassen
Måske kan i én gang for alle hjælpe mig med nedenstående. Poul Bundgaard har sunget en sang, der hedder ”To levende lys”. Den er i ”virkeligheden” et gammelt klassisk musikstykke – men hvad hedder stykket og hvem er det af? Puha, den har godt nok tumlet en del år i mit hoved og nu skal det afklares. Håber I kan hjælpe! På forhånd tak.
Mvh Johnny Jensen

Hej Johnny
Lad os da se at få den sag ud af verden: “To levende lys” er oprindeligt et klaverstykke af Chopin. Værket hedder “Etude opus 10 nr. 3”. Nogle steder kaldes det også “Tristesse”, men det er en ikke titel, Chopin selv har givet det. Poul Bundgaards version med tekst af Robert Arnold udkom første gang i 1958.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *