Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Melodi fra “En due sad på en gren…”

Hej Tor
I den svenske film ”En due sad på en gren…” forekommer en pop-melodi, hvor teksten bl.a. siger: “Når jeg kommer op til himmelen, møder jeg min far og mor igen”. Den er i stil med “vildandens sang”, “Violer til mor” og samtidig tæt op ad de mest drivende sentimentale sange fra Frelsen hær. Hvem synger? Er den indsunget på Dansk?
Venlig hilsen Kai Bylling, Terndrup

Hej Kai
Der er nogle få sange med i den svenske film “En due sad på en gren og funderede over tilværelsen”, og en af dem er en indspilning af “Zandahls kanon” med Björn Isfält, som – så vidt jeg kan se – er lavet til filmen (du kan høre en amatørversion af den på Youtube). Både melodien og teksten er af Frans Hodell og helt tilbage fra 1866, men i Sverige er melodien i dag nok mere kendt med den tekst, der hedder “Skånska slott och herresäten”. En dansk tekst til melodien har jeg desværre ikke kunnet finde.

Med venlig hilsen
Tor Bagger

TILFØJELSE pba. læserhenvendelse: “Jag tror att du tänker på “Lilla vackra Anna” av Alf Prøysen som Holger spelar på grammofon i sitt rum på ungkarlshotellet i “En duva satt på en gren”. https://www.youtube.com/watch?v=BfDphAG-9Po

4 kommentarer til “Spørgsmål: Melodi fra “En due sad på en gren…””

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *