Kategorier
Musiknyheder

Et halvt århundredes Haze

I dag er det præcis 50 år siden, et af rockhistoriens mest kendte og navnkundige numre blev indspillet, da Jimi Hendrix satte strøm til guitaren i De Lane Lea Studios i London og gik i gang med ”Purple Haze”. Hans producer havde hørt ham arbejde med et meget utraditionelt guitar-riff og havde presset på for, at Hendrix skulle arbejde videre med det. Idéen til den syrede tekst kom ifølge Jimi Hendrix selv fra en drøm, hvor han under havet blev fanget i en lilla tåge. I dag er det 50 år siden, han instruerede sit band og forevigede ”Purple Haze” – og i overmorgen er det i øvrigt lige så længe siden, han gav koncert på Bag O’Neils Club i London med blandt andre Paul McCartney og Ringo Starr blandt tilhørerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *