Kategorier
Musiknyheder

It was 50 years ago today…

Eller mere præcis: It was 50 years ago på torsdag, for den 1. juni 1967 blev en skelsættende dag. På denne dag udgav The Beatles det, der stadig efter et halvt århundrede af mange betragtes som det bedste album i rock- og pophistorien, “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”. LP’en var på mange måder banebrydende, for ikke blot indeholdt den både iørefaldende og eksperimenterende sange som “With a Little Help From My Friends”, “Lucy In the Sky With Diamonds” og “A Day In the Life”, selv indpakningen satte nye standarder. Det var første gang, man fik teksterne på tryk i omslaget, som endda kunne åbnes som en bog, og med i pakken fik man også et ark, hvor man selv kunne klippe Sgt. Pepper-figurer og -overskæg ud. Det havde også planen, at der skulle følge badges og blyanter med, men det voldte trods alt for store problemer for pladeselskabet.

I den forgangne uge udkom en 50 års-jubilæumsudgave af “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, hvor de gamle analoge optagelser er blevet digitaliseret og mixet på ny efter producer George Martins forskrifter – udført af hans søn Giles Martin. Særudgivelsen indeholder 34 hidtil uudgivne versioner af de kendte sange samt dokumentarprogrammet “The Making of Sgt. Pepper” fra 1992.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *