Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Hallelujah, I’m a Bum – på dansk?

Hej Tor

Jeg hørte ved et tilfælde et nummer på YouTube: ”Hallelujah! I’m a bum”, Harry MAC McClintock, 1928. Det nummer har jeg hørt på dansk for mange år siden. Det jeg husker er: ”Halleluja, jeg er en bums, halleluja jeg er på vand, halleluja giv et bidrag der er hul i min hat” (mener at dette er omkvædet). Noget af verset lyder: ”Folk gir aldrig noget, ikke engang en bid brød, man sku’ fanme’ tro deres bager er død”. Får dette en klokke til at ringe? Sunget af en mand, måske Poul Richard. Den er måske ikke indspillet på grammofonplade, men måske fra et underholdningsprogram fra tv, dengang der kun var en kanal

Mvh Bjarne

Hej Bjarne

Den danske udgave af “Hallelujah, I’m a Bum” er jeg aldrig stødt på, og hvis den er blevet fremført i f.eks. et tv-program eller en revy, er det langt fra sikkert, at den er udgivet på plade eller registreret nogen steder. Men jeg vil hermed kaste spørgsmålet videre til Musikbrevkassens læsere, for af og til er “den kollektive hukommelse” ganske stor.

Med venlig hilsen

Tor Bagger

TILFØJET: En læser har henvendt sig og gjort opmærksom på, at der er tale om “Vagabond visen”, som faktisk findes på et par udgivelser med Poul Reichardt, bl.a. opsamlingen “Er du dus med himlens fugle”, som der også er adgang til, hvis man abonnerer på musiktjenester som Apple Music eller Spotify.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *