Kategorier
Musiknyheder

Nu blunder den lyse nat

Den danske sangskat rummer masser af hyldester til sommerdagene og i et særligt kendt tilfælde også sommernætterne. Digteren og redaktøren Thøger Larsen skulle i 1914 til sommerfest hos forfatterkollegaen Jeppe Aakjær, og Aakjær havde bedt ham skrive en lejlighedssang til arrangementet. Thøger Larsen medbragte teksten ”Den danske Sommer”, som sidenhen skulle blive navngivet efter digtets første strofe: ”Danmark, nu blunder den lyse nat”. Den kendte melodi skrev Oluf Ring i 1922, men der findes faktisk flere forskellige melodier til ”Danmark, nu blunder den lyse nat”. Efter debat i Politiken blev den store komponist Carl Nielsen i 1929 bedt om at skrive endnu en melodi til teksten, men det er ifølge Det Kgl. Bibliotek usikkert, om Carl Nielsen på det tidspunkt kendte til Oluf Rings melodi. Det er dog sidstnævnte, som har stået stærkest i snart hundrede år, og som særligt i denne tid smukt beskriver ”sol over grønne sletter, lykke og lyse nætter”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *