Kategorier
Musiknyheder

Missionen er stadig Impossible

Tom Cruise er tilbage i rollen som hemmelig agent i den sjette ”Mission: Impossible”-film, siden serien om Ethan Hunt blev genoptaget i 1996. Oprindeligt var ”Mission: Impossible” en tv-serie, der kørte fra 1966 til 1973, og det er ikke kun figuren Ethan Hunt og hans farefulde missioner, der lever videre i Tom Cruise-filmene, det gør også temamelodien fra 1966.

Oprindeligt var det let genkendelige musikstykke dog ikke tænkt som temamusik til ”Mission: Impossible”, for komponisten Lalo Schifrin havde skrevet en anden melodi til brug i åbningsscenerne. ”Burning Fuse”, som det nu legendariske tema egentlig hed, havde han til gengæld skrevet til actionscenerne i tv-serien, men seriens producere var ikke enige i prioriteringen og gjorde i stedet ”Burning Fuse” til det tilbagevendende tema i ”Mission: Impossible”.

Melodien blev moderniseret af Adam Clayton og Larry Mullen fra U2 i forbindelse med den første Tom Cruise-film i 1996, og i film efter film siden da har man kunnet høre variationer over det oprindeligt jazzede tema fra 1966 – også torsdag, når ”Mission: Impossible – Fallout” får premiere i de danske biografer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *