Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Weekend a la Snapshot

Hej Tor

Min søster og jeg har en tradition med at vi (næsten hver) fredag ringer hinanden op og synger et omkvæd af en sang. Vi har flere gange forsøgt at komme i tanke om hvem der synger og hvad sangen hedder – men er kommet fra det igen. For noget tid siden kom vi IGEN til at tale om sangen, i selskab med flere familiemedlemmer, og da INGEN kender sangen – udover at de har hørt os synge omkvædet – var der bred enighed om at det jo må være en sang vi selv har fundet på!! Det kunne både min søster og jeg på det kraftigste afvise – og efter flere timers diskussion tog jeg teten og sagde ”at nu skulle jeg dælme nok få det mysterium opklaret”. Dagen efter lavede jeg et opslag på Facebook hvor jeg bad om ”hjælp” – og jeg har spurgt i omgangs/kollegakredse – alle steder uden gevinst. Så nu bliver det din tur. Vi vil forfærdeligt gerne overbevise/bevise at sangen rent faktisk findes og IKKE er hjemmekomponeret. Det er en pige eller måske 2 der synger (de kan godt minde lidt om SnapShot) – og omkvædet lyder således:

”For nu er det weekend (oh oh) Hvad der skal ske, det har jeg selv bestemt (oh oh) Jeg skal ud i det blå, ud på må og få, jeg skal ud og se på (oh oh) for nu er det weekend” etc. Vi har googlet, og søgt på youtube – så håber du kan hjælpe.

Bedste hilser fra

Lotte Hyttel & Karina Toft, Hirtshals

Hej Karina og Lotte

Mysteriet er heldigvis opklaret, og Snapshot-associationerne forstår jeg godt. Det handler om sangen “Weekend” fra 1983 med Danalund Ungdomshus, som var en ungdomsklub i Hvidovre, som i 1980’erne udgav flere plader, lidt ligesom koret fra Mellervangskolen fra Aalborg og Vesterbro Ungdomsgård i København. Man kan på bl.a. Youtube finde nogle af Danalund Ungdomshus’ udgivelser fra dengang, og lige netop ”Weekend” optrådte de med i et tv-program, som I kan se her (ca. 8 minutter inde).

Med venlig hilsen

Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *