Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Langebro på Aalborg Stadion

Hej Tor
Det er flere år siden jeg sidst har været inde og se AaB spille, men kom til at tænke på det forleden. Jeg hørte “Langebro” med Gasolin og først der gik det op for mig at det nummer, der altid blev spillet (måske stadig?) når holdet kom på banen minder utrolig meget om “Langebro”. Bare i en slags technoversion. Tager jeg helt fejl?
Mvh Thomas

Hej Thomas
Nej, den er skam god nok. Sagen er den, at de begge er baseret på folkesangen “Geordie”, der kan spores helt tilbage til det 17. århundrede. Den findes på flere forskellige sprog, og i 1962 indspillede sangerinden Joan Baez den engelsksprogede, som i øvrigt begynder med ordene “As I walked out over London bridge one misty morning early” – ikke fjernt fra Gasolins “Da jeg gik ud over Langebro en tidlig mandag morgen”. Dance-versionen af “Geordie”, som har været fast inventar ved AaB’s hjemmekampe, er fra 2004 og med den italienske DJ Gabry Ponte.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *