Kategorier
Musiknyheder

Garderoben fra Grease

Er du en af dem, der gennem årene har drømt om at kunne skrue dig ned i et sort læder-outfit og give den gas til gamle ”Grease”-sange, så kan du overveje at tømme sparebøssen i denne uge, for sangerinden og skuespilleren Olivia Newton-John sætter gamle ejendele til salg. I begyndelsen af 1990’erne fik hun konstateret brystkræft, og for et par år siden var hun atter i behandling, og hun har været med til at etableret et behandlingscenter i hendes australske hjemby Melbourne. Auktionen skal derfor indsamle penge til Olivia Newton-John Cancer Wellness & Research Centre, og blandt de ting, hun sætter til salg, er flere ”Grease-relikvier”. Man kan få fingre det originale filmmanuskript, en guldplade, en lyserød kjole fra premiereaftenen og ikke mindst det nærmest ikoniske outfit, hun har på i den sidste del af filmen. Her forvandlede hun den pæne og dydige skolepige Sandy til en sej og sexet pendant til John Travoltas rolle Danny.

”Grease” havde på forhånd været en succes som musical på blandt andet Broadway, men til filmproduktionen blev der skrevet en stribe nye sange, og to af dem blev først komponeret, efter sangerinden Olivia Newton-John i elvte time sagde ja til sin første filmrolle. Hendes faste sangskriver John Farrar hjemme fra Australien fik til opgave at levere et par nye sange, og det resulterede i balladen ”Hopelessly Devoted To You” og det store duet-hit ”You’re the One That I Want”. Og det var netop til den sidstnævnte sang, at Olivia Newton-John iførte sig sort læderjakke og et par ubegribeligt stramme bukser. Buksernes lynlås fungerede ikke, så de skulle syes sammen, hver gang hun skulle have dem på – og derfor har de siden filmindspilningerne sidst i 1970’erne blot hængt i hendes skab. Den sorte læderjakke gjorde hun til gengæld rigt brug af i årene efter, indtil hun en dag smed den fra sig på scenen, og det gik op for hendes manager, at det ikke bare var en sort jakke, men at det var den originale jakke fra ”Grease”! Han havde i modsætning til sangerinden øje for, at denne jakke kunne være penge værd – og præcis hvor mange penge, den er værd, vil vise sig fredag og lørdag, når online-auktionshuset Julien’s Auctions har det mere end fyrre år gamle outfit under hammeren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *