Kategorier
Musiknyheder

Disneys stjerneskud fra 1940

Juleaften samles Familien Danmark for at se “Disneys juleshow” med blandt andre Pinocchio og Jesper Fårekylling, og i denne uge er det 80 år siden, verden for første gang mødte trædrengen med den lange næse og den syngende fortællerfårekylling. Den 7. februar 1940 var der nemlig verdenspremiere på Disney-tegnefilmen ”Pinocchio”, som også fik en Oscar-statuette for både bedste musik og bedste sang. Sidstnævnte gik til temasangen ”When You Wish Upon a Star”, men der gik lang tid, før vi herhjemme kunne høre Jesper Fårekylling synge den som ”Når du ser et stjerneskud”. Syv år og det, før man i 1947 fik indspillet danske stemmer til ”Pinocchio”, og filmen fik først premiere i maj 1950. Her var Jesper Fårekyllings opgaver delt mellem to danskere: Multikunstneren John Price lagde stemme til figuren undervejs i filmen, mens Victor Cornelius sang ”Når du ser et stjerneskud”. Samme model valgte man, da man i 1978 lancerede filmen med nye danske stemmer. Ove Sprogøe tog sig af Jesper Fårekylling som fortæller, mens Bjørn Tidmand indsang ”Når du ser et stjerneskud”. I Danmark er sangen med årene blevet nært knyttet til julen på grund af ”Disneys juleshow”, mens den i USA er blevet en slags kendingsmelodi for Disney-koncernens mange aktiviteter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *