Kategorier
Musiknyheder

Malurt på allersidste turné

Oprindeligt var det bare en flok Tønder-drenge, der gerne ville spille musik, men i løbet af nogle år blev de Danmarks mest populære rockband og mængede sig med verdensnavne. Bandet hed Malurt, og i år markerer de med en stor turné, at det er 40 år siden, de udsendte deres første album, men allerede året forinden – i 1979 – havde Malurt fået tv-debut i ungdomsprogrammet ”Klokken fem”. Her optrådte de med to sange, som aldrig fandt vej til deres senere plader på trods fine titler som ”Bil og barn” og ”Hvem skød papegøjen”, og programmets vært Tom McEwan sluttede sig endda til bandet og spillede bongotrommer. Med 1980-debuten ”Kold krig” fik bandet fart, og i 1981 eksploderede succesen med albummet ”Vindueskigger” og hittet ”Superlove”. Forsanger Michael Falch sang duet med Bruce Springsteen på ”Hungry Heart” i Forum, og Neil Young roste ”Mød mig i mørket”, da han efter en koncert i Brøndbyhallen havde inviteret den mangeårige Young-fan Michael Falch på besøg. Efter nogle få, men vilde år blev Malurt langtidsparkeret, mens Falch begyndte at folde en solokarriere ud.

Et gendannet Malurt udgav endnu et par album i begyndelsen af 1990’erne, men udover en stribe koncerter i 2005, har bandet været stille, så det var en stor overraskelse, da Falch afsluttede en solokoncert ved at tage Malurt med på scenen til ekstranumre og annoncerede, at de i 2020 ville tage på turné i anledning af 40-års jubilæet for debuten ”Kold krig”. Den turné bringer Malurt til Skråen i Aalborg nu på lørdag, og det hele slutter med et brag i KB Hallen i København den 23. oktober, hvor Malurt giver deres sidste koncert nogensinde – hvis de da gør alvor af truslen om at gå endegyldigt i opløsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *