Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Holger Fællessanger og Per Dunk

Hej Tor
Hjemme i Nibe fandt far den gamle rejsegrammofon frem om vinteren søndag eftermiddag, og så hørte vi Giro413-melodier fra de gamle lakplader (år midt 1950-60) og specielt sømandssange. Når man bor i Nibe, bliver man draget af vand og fiskeri. Far arbejdede på IPA, hvor alle var fjordtossede. Når der var mærkedage i hjemmet – jubilæer o.l. – blev værkstedet i kælderen ryddet og gutterne kom og hyggede sig og så blev grammofonen opfordret til at spille sømandssange. En af fars lærlinge og arbejdskammerater skulle altid høre den med de to fiskervenner, der altid konkurrerede. Den ene hed Per Dunk, den anden havde også et kort navn, og sangen slutter: “og Per Dunk den hallunk, han fik en mer’ end mig”. Kan du finde den? Jeg syntes, at det var Holger Fællessanger, der sang, den passer til hans stemme, men den er så ukendt, at den ikke er med i hans sange, når de remses op.
Venlig hilsen
Poul Dausel, Hadsund
(forkortet, red.)

Hej Poul
Sangen, du leder efter hedder “Jacob Junk og Per Dunk” og er rigtigt nok med Holger Fællessanger. Så vidt jeg har kunnet opspore, findes den ikke på LP’er, ikke på CD’er, ikke på streamingtjenester, ikke på Youtube, men udelukkende på en singleplade fra 1954. Der findes et eksemplar på Det Kongelige Bibliotek, så det er en mulighed at kontakte dem for at høre, om denne gamle skive rent faktisk udlånes, eller om man selv skal møde op i København for at besigtige Holger Fællessangers gamle udgivelse.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *