Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Chance i maj

Jeg vil gerne have hjælp til Hvem sang: du får din chance i Maj? Og hvem har komponeret den?
Mvh Anni Storm

Hej Anni
Jeg formoder, at du tænker på “Jeg har min chance i maj”, som blev udgivet i 1934. Melodien var af Bernhard Christensen, som i de år også leverede musik til blandt andet PH-revyer og film, og som også var optaget af musik for børn. Han skrev blandt andet “Aben” (i dag nok bedst kendt som “Åh abe”) sammen med Poul Henningsen. Teksten til “Jeg har min chance i maj” var af Sven Møller Kristensen, der senere blandt andet skrev teksten til “Sangen om Larsen” til skuespillet “Melodien der blev væk”. Og hvis vi ser på selve indspilningen af “Jeg har min chance i maj” i 1934, er det værd at bemærke, at det ikke bare var en ung Lulu Ziegler, der sang den. Det var faktisk også jazzviolinisten Svend Asmussens allerførste pladeudgivelse, som kom til verden under navnet Lulu Ziegler m. Asmussen Kvartetten.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *