Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Endnu en dansk Brahms vuggevise

Hej.
Der findes endnu en dansk tekst til Brams vuggevise, den starter således: ”Ned i ly, Bag en sky, Går nu solen til hvile, Aftenklokker ringer ned, Overalt er ro og fred, Bed din bøn, Lille søn”. Derefter kan jeg ikke huske mere. I mit barndomshjem i 50`erne havde vi den på grammofonplade, men den er desværre forsvundet. Jeg husker sangeren til at lyde meget som Gustav Winkler eller noget i den retning. Jeg ved det bliver mere end svært, men jeg vil være meget taknemmelig, hvis du kunne finde resten af teksten.
Mvh Kjeld

Hej Kjeld
Tak for din hilsen efter jeg i sidste uge hjalp en læser med at finde Lille Oles “Prøv og drøm noget smukt” fra 1971, baseret på Brahms vuggevise. Jeg var ikke klar over, at der også fandtes en anden version med dansk tekst, men har nu fundet frem til den udgave, du husker fra din barndom. Og det var rent faktisk Gustav Winckler, som i sin tidligste del af karrieren – allerede i 1950 – indsang Hermann Olesens tekst med titlen “Vuggesang”. Du kan genhøre den på Youtube.  
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *