Kategorier
Musiknyheder

Det er Britney, bitch!

En af den seneste tids mest omtalte musikdokumentarer er nu også landet i Danmark. The New York Times står bag tv-programmet “Framing Britney Spears”, som lige nu kan ses på TV 2 Play, og det fortæller historien om den talentfulde pige, der blev barnestjerne i et Disney-program og senere tog hele verden med storm som popstjerne. Med årene voksede presset på den unge kvinde, paparazzierne var alle vegne, og i fuld mediebevågenhed fik Britney Spears omkring 2007 en form for sammenbrud med vild opførsel, problemer på hjemmefronten og anklager om at være en uansvarlig mor, som programmet opridser. Men mest af alt fortæller “Framing Britney Spears” om fan-bevægelsen #FreeBritney, som i begyndelsen måske så ud til at være baseret på en kreativ konspirationsteori, men som med tiden blev mere og mere velunderbygget. Efter sit sammenbrud var der frygt for, om Britney Spears var i stand til at tage vare på sig selv og sine interesser, og hendes far Jamie Spears blev derfor officielt værge og forvalter af hendes formue. I de seneste år har Britney Spears blandt på de sociale medier delt billeder og budskaber, som samlet tegner et billede af, at hun nærmest holdes som fange i sit eget liv, og mange af hendes gamle fans kæmper nu for, at faderens værgemål ophæves, så den engang så selvsikre og målrettede popstjerne igen kan træffe beslutninger om sit eget liv.

Flere gange i dokumentaren dukker et lille, men velkendt udtryk op i blandt andet fan-udsagn og på bannere: ”It’s Britney, bitch”. Sangerinden fik sit gennembrud med ”…Baby, One More Time” i 1998, og selvom udtrukket ”It’s Britney, bitch” i dag fremstår som en fast del af Britney-universet,  så blev det først etableret i 2007. Der blev arbejdet på en comeback-single til Britney Spears efter den offentlige tumult, og produceren Jim Beanz har fortalt til MTV, at der var en tro på, at når Spears havde født sit andet barn og igen skulle udgive en ny plade, så ville sangen ”Gimme More” kunne fungere: ”Vi havde brug for den helt rigtige catch phrase til for alvor at få hende tilbage og sætte sit aftryk på musikindustrien, og det aftryk var It’s Britney, bitch”. Med lige dele frækhed, provokation og genkendelighed voksede de tre ord langt ud over ”Gimme More”, som man også kan se det i “Framing Britney Spears”.