Kategorier
Musiknyheder

Metallica på 53 nye måder

I slutningen af september er det – uanset om man kan overskue betydningen af det eller ej – intet mindre end tredive år siden, bandet Metallica udgav det album, som egentlig hedder ”Metallica”, men som i daglig tale normalt kaldes ”The Black Album”. Pladen katapulterede Metallica fra hardrock-nichen til toppen af musikverdenen, og den blev en af de bedst sælgende nogensinde båret frem af sange som ”Enter Sandman”, ”The Unforgiven” og ”Nothing Else Matters”. I anledning af det forestående 30-års jubilæum er der i de seneste dage frigivet udvalgte numre fra to specielle udgivelser. Albummet bliver naturligvis genudgivet i remastered udgave med masser ekstra materiale, men derudover kommer også et coverprojekt, som i fysisk form vil fylde syv LP’er eller fire CD’er. Det store 1991-album er nemlig blevet genindspillet af hele 53 kunstnere, som hver har kunnet vælge den af de tolv oprindelige sange, de gerne ville fortolke på deres egen måde. Ikke overraskende er det balladen ”Nothing Else Matters”, som flest har kastet sig over. Indtil videre kan man på streamingtjenester finde de nye versioner med Phoebe Bridges, Miley Cyrus og Chris Stapleton, men når hele kataloget er online den 10. september tæller det i alt tolv genindspilninger af blandt andre Depeche Mode-forsanger Dave Gahan og Roxette-medlemmet Per Gessle.

I 2008 fortalte Metallica-forsanger James Hetfield til musikmediet Mojo, at han havde været lidt bekymret for at præsentere sangen for de andre i bandet: ”Til at begynde med ville jeg slet ikke spille den for gutterne. Jeg troede, at Metallica kun kunne handle om os fire. Det er sange om at ødelægge ting, headbanging, ofre sig for publikum, hvad som helst så længe det ikke var om damer og smarte biler, selvom vi godt kunne lide den slags. Denne sang var om en kæreste, jeg havde på det tidspunkt. Den endte med at blive en pænt stor sang”. ”The Metallica Blacklist”, som det omfattende hyldestalbum hedder, er tilgængeligt på nettet fra 10. september og i fysisk form fra 1. oktober, og det indeholder også et dansk bidrag, da Volbeat medvirker med en tung fortolkning af ”Don’t Tread On Me”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *