Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Det Elektriske Barometer

Hej Tor
Jeg er meget interesseret i musik fra 1980’erne og fandt det her forum med diverse danske hitlister: https://www.ukmix.org/forum/chart-discussion/chart-analysis/121831-danish-chart-archive-singles-1979-__-b-t-ifpi-dk. Det er også lykkedes mig at finde lister fra DR TV programmet Eldorado gennem DRs Bonanza, men jeg kan ikke finde listerne fra DR P4s Det Elektriske Barometer fra da det startede i 1986 og indtil 1990. Jeg husker at høre det i 1987 med musik fra bl.a. Lars H.U.G, The Smiths, og U2. Jeg faldt over din Musikbrevkasse og tænkte at du måske har en ide om hvor jeg skal lede?
God weekend og venlig hilsen
Jesper

Hej Jesper
Jeg er ret sikker på, at de gamle hitlister fra Det Elektriske Barometer ikke er tilgængelige nogen steder på nettet – desværre. Mit bedste bud lige på det område er at kontakte DR direkte. Måske kan du ske at være heldig… Helt generelt kan det være svært at finde brugbare oplysninger om gamle danske hitlister, men der er en samling, du bør kende. En kulturforsker drev for nogle år siden hjemmesiden danskehitlister.dk, som var en slags database med gamle lister, bl.a. Dansktoppen, Tjeklisten og LP Top 20. På grund af tekniske problemer er siden desværre lukket i sin almindelige form, men der findes en smutvej til oplysningerne. Internetarkivtjenesten Wayback Machine rummer en spejling af siden og de opdateringer, der blev lavet på den over tid. Vælg en dato og klik på klokkeslæt, så får du adgang til en kopi af siden, som den så ud på det pågældende tidspunkt. Den er lidt langsom at arbejde med, men ikke desto mindre er den en lille guldgrube for hitliste-aficionadoer som os.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *