Kategorier
Uncategorised

Queen, dronningen og marmelademadden

I sidste uge blev den britiske dronning Elizabeths 70-års-regeringsjubilæum markeret over flere dage med parader, koncerter, hestevæddeløb, folkelige frokostarrangementer og meget andet. Dronningen selv måtte melde afbud til langt de fleste begivenheder, men på trods af det løb hun med en god del af opmærksomheden, da der lørdag aften blev afholdt en stor koncert med tusindvis af tilskuere foran Buckingham Palace og millioner af tv-seere verden over. Forud for koncerten med stjerner som Rod Stewart, Duran Duran og Diana Ross kunne man nemlig følge et forproduceret indslag, hvor dronningen havde bjørnen Paddington kendt fra børnebøger og film til te på slottet. Efter have drukket al teen selv og ødelagt den serverede kage tilbød den venlige teddybjørn dronning Elizabeth en marmeladesandwich fra sin hat, men dronningen afslørede, at hun selv havde en sandwich i sin håndtaske. På pladsen uden for slottet gik musikken i gang med gardere, der slog rytmen fra Queen-hittet ”We Will Rock You” an, og inde i de kongelige gemakker trommede dronningen og bjørnen Paddington med på den let genkendelige rytme med teskeer på tekopperne.

Med assistance fra gardernes musikkorps gik bandet med det passende navn Queen på scenen som de første til lørdagens Platinum Jubilee-koncert. Guitaristen Brian May og trommeslageren Roger Taylor har på forskellig vis arbejdet med at holde Queens musik i live, siden forsanger Freddie Mercury døde, og bassisten John Deacon senere forlod musikscenen. De seneste år har det været i samarbejde med rocksangeren Adam Lambert, der også satte dronningefejringen i gang med ”We Will Rock You”. Med 22.000 fremmødte tilskuere foran Buckingham Palace fik sangen et værdigt publikum, for det har altid været tanken, at publikum skal kunne bidrage til ”We Will Rock You”. I dokumentarfilmen ”Days of Our Lives” fortalte Brian May, at han en aften havde spekuleret over, hvad man ville kunne bede en stor forsamling af mennesker om: ”De er stuvet sammen, men de kan klappe i hænderne og stampe med fødderne, og de kan synge. Om morgenen vågnede jeg og havde idéen til We Will Rock You i mit hoved”.

Siden Freddie Mercurys død er der flere gange udgivet materiale med Queen, som blot lå og ventede i arkiverne, og forud for koncerten for dronningen fortalte Roger Taylor og Brian May til BBC Radio 2, at der er endnu en sang på vej. Optagelsen stammer fra 1988 i forbindelse med arbejdet med albummet ”The Miracle”, og det har krævet en større indsats fra bandets studieteknikere at omsætte den ufærdige optagelse med Freddie Mercury til noget, der var værd at arbejde videre med, men det har Taylor og May vurderet var forsvarligt. Planen er, at den hidtil ukendte sang vil blive udgivet i september.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *