Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Bar bund eller bagbund?

Hej Tor
Jeg har et spørgsmål vedr. sangen “Du er så smuk med havet som baggrund”. I linien “Uden dig vil mit skib stå på bagbund”. Hvad betyder bagbund? Efter min mening skulle der stå bar bund, men det er måske helt forkert?
Venlig hilsen
Inger Berg Andersen

Hej Inger
Når jeg lytter efter, er jeg ret sikker på, at der synges “uden dig vil mit skib stå på bar bund”, hvilket også vil give bedre mening (stadig en besynderlig formulering, men dog bedre end det uforståelige “bagbund”). Men jeg kan godt se, at uanset hvor man søger på nettet, dukker teksten op med “bagbund”. Sagen er dog den, at mange sangtekster på nettet ikke er oprettet af kunstnere eller pladeselskaber, men af almindelige brugere. De forskellige sangtekstbaser kopierer hinandens tekster for at have et stort udvalg tilgængeligt, så hvis en tekst først er oprettet med forkerte ord ét sted, spreder fejlen sig let hele vejen rundt. 

“Du er så smuk med havet som baggrund” stammer fra filmen “Flyvende farmor” og synges af Peter Belli og Dario Campeotto. Det er filmskaberne Wikke & Rasmussen, der selv har skrevet teksten, mens musikken er af Poul Halberg.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *