Kategorier
Musiknyheder

Puff Daddys livslange gæld…?

Et hit fra slutningen af 90’erne baseret på en klassiker fra begyndelsen af 80’erne fik fornyet opmærksomhed for nogle dage siden, da de økonomiske aspekter i sangen kom til debat. Et sted på nettet var et klip dukket op med musikeren Sting, som i et radiointerview får spørgsmålet om, hvorvidt det er rigtigt, at rapperen Diddy – tidligere kendt som Puff Daddy – skal betale Sting 2000 dollars om dagen for at have brugt sangen ”Every Breath You Take” som grundlag for hittet ”I’ll Be Missing You”. Til det svarer Sting ”Jep, resten af hans liv”. Efter det fire år gamle interview blev samlet op af flere netmedier, korrigerede Diddy i et opslag på Twitter: ”Niks. 5000 om dagen. Kærlighed til min broder Sting”.

At beløbet overhovedet kunne blive et samtaleemne skyldes, at Diddy (og hans daværende alter ego Puff Daddy) i 1997 ikke på forhånd havde fået tilladelse af Sting og hans band The Police til at bruge deres hit fra 1983. Diddys ven, rapperen Notorious B.I.G., var blevet dræbt i et skyderi, og alle omkring ham var i sorg. I Netflix-serien ”Hip-Hop Evolution” fortæller Diddy, at han havde været nedtrykt og parat til at droppe sin karriere, da han en dag hørte ”Every Breath You Take” og tog det som et tegn: ”Nogle gange skal man bruge en smule lys for at kunne udtrykke sig. Jeg tænkte, at det bedste, jeg kunne gøre, var ikke at give op”, og at det var sådan, B.I.G ville havde ønsket det.

Sammen med Notoriuos B.I.G.s enke Faith Evans indspillede han hyldestsangen ”I’ll Be Missing You”, der blev et af verdens største hits i 1997. Han fik ikke indhentet de rette tilladelser til at bruge The Police-sangen som grundlag, men reelt betyder det faktisk ikke, at han skal betale hverken 2000 eller 5000 dollars dagligt til Sting. For nogle dage siden måtte Diddy nemlig til tasterne igen for at understrege, at det bare var for sjov, at han havde blandet sig: ”Sting og jeg har været venner længe. Han har aldrig afkrævet mig 2000 eller 5000 dollars om dagen for Missing You. Han tjener formentlig mere end 5000 om dagen på en af de største sange i historien”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *