Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Frk. Friis’ sonate

Hej!
I avsnitt 4 af Matador spiller Elisabeth Friis en sörgelig melodi på pianot. Hvad heder melodin? Og hvem har skrivet den? På forhånd tak for svar.
Frede i Göteborg

Hej Frede
Elisabeth Friis sidder ved klaveret under basaren på Postgården i Matador-episoden “Skyggetanten” (se 8:40 inde). Stykket, hun spiller, er fra Beethovens klaversonate nr. 19 i G-mol. I Matador-scenen høres anden sats, som går i G-dur i modsætning til den første sats, som er i G-mol. Du kan høre hele sonaten her. Men hun dukker også også sidst i episoden, hvor hun i Varnæs-hjemmet spiller et stykke, der går igen i flere afsnit, som en slags ledemotiv for frk. Friis, blandt andet allerede i episode 1. Det er 2. sats fra Mozarts klaverkoncert nr. 23.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *