Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Jeg ved en jazzet lærkerede

Hej Tor
Jeg synger ofte “Jeg ved en lærkerede” som godnatsang for min datter, men af og til får jeg lyst til at synge den på en jazzet melodi, der passer til teksten. Jeg mindes at have hørt en indspilning af den, men i hvert fald falder det mig helt naturligt (også) at bruge denne hurtigere melodi. Mon det siger dig noget?
Chr.

Hej Chr.
Selve melodien, der er i spil i denne sammenhæng, er Horace Silvers komposition “The Preacher” fra 1955. Herhjemme blev melodien især kendt i 1959 som “Jazzbacillen” med den svenske sangerinde Siw Malmkvist, der indspillede den på både svensk og dansk, og der skal ikke mange justeringer til, før man kan synge teksten til “Jeg ved en lærkerede” hen over melodien. Jeg er ikke klar over, om det var De Nattergale, der fik idéen til at kombinere teksten fra den gamle børnesang med den muntre jazzmelodi, men de havde den i hvert fald med på deres første plade “Hva’ har vi da gjort… siden vi ska’ ha’et så godt”.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *