Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Tømmerjack

Hej Tor
Jeg leder efter en gammel sang, men er kommet dertil hvor amatøren må give op og spørge fagfolk om hjælp. Jeg tror, sangen hedder Tømmer Jack. Noget af teksten lyder sådan: ”Når dit job er endt og du kan rejse din vej, skynd dig hjem, skynd dig hjem, tømmer Jack”. Jeg har hverken kunne finde noder eller tekst. Det vil glæde mig meget hvis du kan hjælpe mig.
Venlig hilsen
Ib Mygind

Hej Ib
Hvis du har forsøgt at google dig frem til et svar, er der ikke meget hjælp at hente, kan jeg godt se. En søgning på “Tømmerjack” byder på et rigt mål af håndværkersider og andre vildspor på trods af, at din hukommelse ikke fejler noget med hensyn til titlen. For sangen hedder blot “Tømmer Jack” (nogle steder “Tømmerjack”). Oprindeligt hedder den på engelsk “Timberjack” og stammer fra western-filmen af samme navn fra 1955, som på dansk havde titlen “Duel i ødemarken”. Thøger Olesen gav den året efter en dansk tekst, som blev indspillet af både Blue Boys og Erik Michaelsen. Før sangen nåede til Danmark, udkom den også både på norsk som “Tømmer-Jon” og på svensk som “Kom igen”. Melodien er i øvrigt skrevet af Victor Young, som også komponerede blandt andet “When I Fall In Love” og “My Foolish Heart”.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *