Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Toghorn i rocksang

Hej Tor
Jeg har søgt og søgt i gamle hitlister men ikke fundet musikken jeg leder efter. Jeg husker desværre ikke ret meget af nummeret, kun introen som jeg husker er lyden af et lokomotiv i det fjerne, som gentagne gange tuder i hornet, lyden af hornet bliver højere og højere, og kommer nærmere og nærmere og til sidst tordner forbi fra venstre mod højre med hornet i bund. Og så starter musikken. Det lød imponerende godt på store højttalere, og vi spillede det også tit på vej til stranden i bil, det var dengang kassettebånd var moderne og det var optaget fra radioen. Vi er tilbage i starten af 80´erne, og nummeret er sikkert en del ældre. Introen med lyden af tog-hornet (eller muligvis tryklufthornet på en USA-lastbil/truck, det kan jeg helt ærligt ikke huske) varer 6-7 sekunder inden lokomotiv/lastbil brager forbi med hornet i bund og på 6-7 sek forsvinder igen. Jeg husker desværre ikke ret meget andet, men musikken som jeg lige husker det, var lidt ala en blanding af ZZ Top og Beach Boys. Jeg har så sent som i dag spurgt en bekendt jeg også kendte da vi var teenagere i 80´erne, om han kunne huske nummeret, det kunne han godt, især introen, men så heller ikke ret meget mere, han har heller ingen anelse om hvem det var. Håber du kan hjælpe.
Mvh Kai Thomsen

Hej Kai
Tak for et interessant og ikke helt let spørgsmål. Til at starte med var der to numre, der poppede op i mit hoved, når det handler om lyden af tog i introen, nemlig The Gap Bands “Party Train” fra 1983 og Billy Joels “Allentown” fra 1982, men de passer ikke fuldstændig på resten af beskrivelsen. Min gode kollega Claus Jensen foreslår kløgtigt ”Satellite” med Def Leppard, og her lægger jeg også mit bud nu.

UPDATE: Den efterlyste sang viste sig at være “Sweet Little Maybeline” fra 1982 med det danske band The Wolfgang, som tidligere havde fungeret som Peter Bellis backingband Ulvene (se kommentarerne herunder). Tak til alle, der bidrog i efterforskningen.

Med venlig hilsen
Tor Bagger

5 kommentarer til “Spørgsmål: Toghorn i rocksang”

Ja !! Der var den !!

Det har jeg ledt og ledt efter i flere år, jeg anede virkelig ikke at det er et dansk band der har lavet det.
Jeg har ikke hørt det siden starten af 80´erne, hvorfor det ikke er blevet spillet mere end det er, er lidt uforståeligt, det er godt nummer, især introen der lyder virkelig fedt på et stort stereoanlæg.

Tak !!

Lukket for kommentarer.