Kategorier
Musiknyheder

Rockin’ Around i 65 år på vej mod førstepladsen

De sidste mange år har Mariah Careys sang ”All I Want For Christmas Is You” været det mest vidtfavnende julehit, og man kunne godt få en fornemmelse af, at det ville være sådan til evig tid. Men i sidste uge indtraf alligevel en lille overraskelse, der udfordrer Mariah Careys sikre plads på juletronen, da en anden julesang sneg sig forbi ”All I Want For Christmas Is You” og endte som nr. 1 på den amerikanske hitliste. Før i tiden var hitlisterne primært baseret på hvilke singler, der blev solgt i pladeforretningerne, men i dag udregnes hitlisterne i USA ud fra musiksalg, streaming, radioafspilning og aktiviteter på sociale medier som Youtube og TikTok. Det betyder, at gamle sange – særligt ved juletid – har mulighed for at dukke op på hitlisterne igen, og det er en 65 år gammel udgivelse, der har overhalet Mariah Carey på årets første decemberhitliste. Sangerinden Brenda Lee var blot 13 år gammel, da hun i 1958 udgav ”Rockin’ Around the Christmas Tree”, men den havde faktisk en en lidt svær start. Sangen kom slet ikke ind på hitlisterne før 1960, efter Brenda Lee havde haft succes med et par andre singler, men i årene herefter udviklede den sig langsomt til at blive en ægte juleklassiker.

I de seneste år har ”Rockin’ Around the Christmas Tree” også klaret sig pænt på den amerikanske hitliste, hvor Mariah Carey dog har været urørlig som dronningen af julemusik, men i anledning af 65-året for ”Rockin’ Around the Christmas Tree” har Brenda Lees pladeselskab gjort en ekstra indsats, som nu ser ud til at have virket. For eksempel er der for første gang blevet lavet en rigtig musikvideo, hvor den 78-årige Brenda Lee mimer til sin egen 13-årige stemme, der er udsendt en EP med forskellige julesange med Brenda Lee, og som et sidste afgørende skub på vejen mod førstepladsen er Brenda Lee kommet på de unges foretrukne sociale medie TikTok, hvor der har kørt en slags kampagne for at få udbredt ”Rockin’ Around the Christmas Tree” en tand mere. Indsatsen bar frugt i sidste uge, hvor ”Rockin’ Around the Christmas Tree” indtog førstepladsen på hitlisten. Efterfølgende sagde Brenda Lee i et interview med Variety, at hun normalt ikke lytter til sine egne indspilninger, særligt ikke dem fra hendes barndomsår, men at det er anderledes med dette julehit: ”Mange af de sange, jeg lavede, dengang jeg var ti år – hvis jeg lytter til dem nu, tænker jeg: Du godeste, hvad skete der? Men Rockin’ er frisk for mig, altid”.

Med førstepladsen i sidste uge blev Brenda Lee også blev den ældste kunstner, der har ligget nr. 1 på Billboard Hit 100. Hidtil var det Louis Armstrong, der havde den titel på grund af sangen ”Hello Dolly” fra 1964, hvor han var blot 62 år gammel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *