Kategorier
Brevkasse

Spørgsmål: Natasjas guitarriff

Hej Tor
Jeg har faktisk tænkt over det flere gange de sidste mange år, og nu er det dukket op i mit hoved igen efter jeg så reklamer for den der musical om Natasja og med hendes musik. Natasjas sang ”Giv mig Danmark tilbage” bruger et kendt guitarriff. Det lyder lidt som indledningen til Rabalderstræde med Gasolin, men kører rundt og rundt på en anden måde. Hvad hedder den?
Mvh. Kenneth

Hej Kenneth
Ja, det er et af de mest letgenkendelige guitartemaer i rockhistorien, og det er blevet brugt i et utal af sammenhænge som film, reklamer og som her i samplet form. Det stammer fra 1963, hvor det unge surfrock-band The Surfaris udgav ”Wipe Out” for første gang.
Med venlig hilsen
Tor Bagger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *