Kategorier
Musiknyheder

Sanne optræder med Sanne

Når erfarne musikere eller bande er på turné, er det på ingen måde ualmindeligt at spille gamle numre, som folk kender og elsker. Gennem tiden har nogle bands ligefrem valgt at signalere, at de er på en slags Greatest Hits-turné, men i de seneste år er en ny type nostalgikoncerter vokset frem: Jubilæet for en populær eller vigtig plade bliver anledning til en koncert, hvor hele dette album spilles fra ende til anden. Kunstnerne får således mulighed for at optræde med et samlet værk, og publikum ved med sikkerhed, at de får lov til at høre en bestemt stribe sange fra et særligt tidspunkt i deres liv. For få måneder siden var Tim Christensen på en sådan turné, og i disse uger bevæger Sanne Salomonsen sig rundt i landet med sangene fra et album, som i år har 35-års-jubilæum.

Albummet fra 1989, der blot bærer titlen ”Sanne”, var en gigantisk succes i både Danmark og Sverige med et pladesalg omkring en halv million eksemplarer. Sanne Salomonsens primære samarbejdspartnere var komponisterne og producerne Jens Rugsted og Stig Kreutzfeldt samt den unge Thomas Helmig, der var hyret til at skrive en del af teksterne til Rugsted og Kreutzfeldts melodier. I bogen ”Anne, Sanne og Lis” er Sanne Salomonsen citeret for, at perioden, hvor denne plade blev skabt, var særligt kreativ og lykkelig: ”Jeg var nybagt mor, Mats og jeg var så lykkelige på det tidspunkt. Thomas’, Stigs, Jens og mit samarbejde gik skidegodt. Er det ikke fedt? Når noget glider så godt som dengang, står det i et helt bestemt lys, som ikke går ud. Alt var god karma”. Den gode karma resulterede i nærmest uopslidelige popsange som ”Kærligheden kalder”, ”Hvis du forstod”, ”Jeg’ i live”, ”Uden dig” og ”Tænk på mig”, og er dem, Sanne Salomonsens nye turné har som omdrejningspunkt.

Sanne Salomonsens turné med The Antonelli Orchestra begyndt i Esbjerg i starten af april og slutter i Aarhus på søndag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *