Kategorier
Musiknyheder

Endnu en ”Den femte beatle”

I sidste uge kom nyheden om, at ”Den femte beatle er død”, men bag den overskrift kunne der rent faktisk have gemt sig flere vidt forskellige nekrologer. Der er nemlig adskillige folk i periferien omkring alle tiders største band, som gennem tiden er blevet udråbt til at være ”det femte medlem af The Beatles”.

Stewart Sutcliffe var bandets oprindelige bassist, blandt andet i de tidlige år på spillestederne i Hamborg, og også den oprindelige trommeslager Pete Best er blevet kaldt ”den femte beatle”. Det samme gælder Brian Epstein, der var gruppens manager frem til sin død i 1967, g ikke mindst den legendariske producer George Martin er blevet tildelt samme hæder. Da nekrologerne blev bragt i sidste uge, handlede de dog om Neil Aspinall, der først var tourmanager og senere chef for Beatles’ pladeselskab Apple Corps. Aspinall døde på et kræfthospital i New York, 66 år gammel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *