Kategorier
Musiknyheder

Johnny B. Goode som præsident

Det er fast kotyme, at de amerikanske præsidentkandidater bruger musik i deres kampagner, men det er også tit sket, at musikvalget har givet bagslag. Republikaneren John McCain har i starten af sin kampagne brugt Chuck Berrys rock’n’roll-klassiker Johnny B. Goode, men nu har Chuck Berry selv meldt ud, at han støtter modkandidaten Barack Obama.

Chuck Berry sagde i sidste uge til Reuters, at ”Amerika er endelig nået til det sted, hvor man kan vælge en farvet mand, uden at det er en ulempe”. Da han skrev Johnny B. Goode i 1958, var sagen en helt anden. For ikke at støde det hvide publikum fra sig ændrede han en smule af teksten om den unge Johnny, så han ikke var ”a coloured boy”, men i stedet ”a country boy” fra Louisiana.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *